Project details

Projectnaam Transformatie Rachmaninoff
Projectplaats Rachmaninoffplantsoen, Utrecht
Opdrachtgever Heembouw Wonen, Roelofarendsveen
Architect Klunder Architecten, Rotterdam
Kroonhout Engineering en levering van 4.800 bruto m2 HSB gevelelementen en inbouwen kozijnen
Constructeur IBT Alblasserdam
Realisatie 2019

HSB binnenspouwbladen
Transformatie Rachmaninoff
Utrecht

132 appartementen in het voormalig stadskantoor

In opdracht van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. realiseerde Heembouw Wonen 132 appartementen in het voormalig stadskantoor aan het Rachmaninoffplantsoen in Utrecht. Bij de transformatie naar woongebouw werd de constructie van het voormalig stadskantoor behouden.
Kroonhout verzorgde de engineering volgens de Lean filosofie van Heembouw, waarbij ketenpartners het model gezamenlijk reeds virtueel gebouwd hebben (BIM). Daarvoor maakte Kroonhout gebruikt van Tekla HSB, waarmee tevens onze (semi-)automatische productiestraat werd aangestuurd.

Neem contact op en ontdek hoe onze inzichten in HSB je verder brengen.

Elk bouwproces kent zijn eigen unieke complexiteit. Zeker in deze tijd. Hoe behoud je hierin het overzicht? Technieken en middelen zoals BIM helpen hier structuur in aan te brengen. Maar de manier waarop je deze gereedschappen gebruikt maakt het verschil. Dat heeft alles te maken met vertrouwen en een samenwerking waarin kennis en kunde gedeeld worden. Voor nu en in de toekomst. Neem contact op via onderstaand formulier of bel 0184 614 999. Wij delen graag onze inzichten in bouwen met prefab HSB voor een optimaal bouwproces en het hoogste resultaat.

    Gerelateerde projecten

    Kroonhout is een handelsmerk van

    Kroonhout is een handelsmerk van